Mijn werkervaring, kennis en interesse liggen in het vakgebied wijn. Wijn en alles wat er mee te maken heeft is veel interessanter en leuker dan veel mensen denken. Ik bied u graag mijn diensten aan als het over wijn gaat. Bijna alles is mogelijk, en natuurlijk altijd in overleg. Wenst u professioneel advies inzake wijn, een presentatie of proeverij? Neem contact met mij op. En natuurlijk kan ik artikelen schrijven over de meest uiteenlopende wijnonderwerpen — over wijnbouwlanden, –gebieden en over producenten en hun wijnen. Ook beschik ik over een omvangrijk beeldarchief inzake wijn, waaruit u eventueel kunt putten. En natuurlijk kunt u mij benaderen voor het organiseren van wijnreizen.

Advies

Advies op maat is er voor particulier en wijnbedrijf. Wilt u als particulier uw wijnkelder (aan–)vullen? Samen maken we een op uw wensen afgestemd plan van aanpak en aankoop. Hebt u als wijnhandelaar de wens uw assortiment te wijzigen of aan te vullen? Meld het mij en in overleg kom ik met een passend voorstel. Waar mogelijk met exclusiviteiten.

Artikelen

Over alle relevante wijnbouwlanden en –streken, hun producenten en hun wijnen kan ik artikelen schrijven. Op basis van kennis uit de eerste hand. Of het nu is voor een special interest tijdschrift als Perswijn of Proefschrift, een lifestyle magazine als The Art of Living of Miljonair, of voor …
Op verzoek doe ik ook aan copy writing. In de eerste plaats natuurlijk over het onderwerp wijn — in de breedste zin van het woord. Maar andere onderwerpen kunnen even goed bij de horens worden gevat.

Beeld

Een omvangrijk digitaal fotoarchief met beelden uit bijna alle wijnbouwgebieden van de wereld bezit ik. U kunt daarvan, tegen betaling, gebruik maken.

Presentaties

Met genoegen verzorg ik een presentatie, respectievelijk inleiding over een bepaald wijnbouwland, wijnbouwgebied, wijnbedrijf en/of een bepaald type wijn. Het kan ook in de vorm van een training, les, masterclass of workshop. Met dit soort werkzaamheden heb ik de nodige ervaring. Ik heb er zelfs een zekere reputatie mee opgebouwd. Aan de orde zijn onder andere geweest Beaujolais, beaujolaisproducenten, Bordeaux, bordeauxproducenten, Bourgogne, bourgogneproducenten, Champagne, champagnehuizen, Elzas, Languedoc, Loire, Provence, Rhöne en Roussillon in Frankrijk, Catalonië, La Mancha, Navarra, Ribera del Duero, Rioja, Rueda, Toro en Valdepeñas in Spanje, Argentinië, Chili, Chileense bedrijven en Zuid–Afrika.

Proeverijen

Proeverijen kan ik verzorgen op een educatief, dan wel informatief, of ‘gezellig’ niveau — of een mix van deze drie. Het kan in een professionele setting, dan wel in het kader van een gastronomische avond. Maar ook gewoon aan huis en eventueel in een feestelijke sfeer.

Wijnreizen

U kunt bij mij terecht indien u op wijnreis wilt. Ik organiseer en begeleid wijnreizen naar het land of gebied van uw keuze. Van eenvoudig en sober tot comfortabel en luxe. Lazy of sportief (wandelen, fietsen), kort of lang. Alles is in principe mogelijk. Alles wordt op uw wensen afgestemd.