Champagne – Le Réveil des Terroirs

‘Champagne – Le Réveil des Terroirs’ (er is ook een Engelstalige editie met als titel ‘Champagne – The Future Uncorked’) is een uitnodigend informatief en uitdagend intrigerend boek over recente veranderingen in Champagne.

Een boek over Champagne, haar interessantste producenten en hun beste champagnes. Een bijna sociologische studie naar de actuele ontwikkelingen met betrekking tot domaines en maisons, de snelgroeiende aandacht voor terroirchampagnes en de noodzaak voor een meer biologische wijnbouw. Een gids vol champagneproducenten die ertoe doen. Een gids met honderden proefnoties. Bovendien ook een schitterend kijkboek, dankzij formidabele foto’s van het land, de mensen en hun wijnen – gemaakt door Jan Bartelsman. Op menig plek ook verluchtigd met treffende tekeningen van Cees Nouwens.